Organisatie 4-daagse pelgrimstocht in Zuid-Limburg

Categories: /10 apr 2012

Eind Maart 2012 was Oxygen Events verantwoordelijk voor de logistieke en organisatorische uitvoering van de pelgrimstocht van Vastenaktie. Voor het 2e jaar op rij organiseerde Vastenaktie de Pelgrimstocht. Het centrale campagneproject van de Vastenaktie 2012 ligt in Ethiopië. Hier zet de congregatie Daughters of Charity zich in voor de sloppenwijkbewoners van Addis Abeba. Naast een eigen bijdrage voor de pelgrimstocht, sponsoren alle pelgrims deze campagne met het inzamelen van minimaal € 500,00.

In het prachtige Zuid-Limburgse landschap liepen 80 pelgrims 4 dagen een gemiddelde dagetappe van 20 km. Op de diverse overnachtingslocaties rondom het drielandenpunt waren ook diverse workshops en lezingen voor de wandelaars. Ambassadeur van de pelgrimstocht Hella van der Wijst van KRO, De Wandeling liep ook 4 dagen mee. Op vrijdagavond verzorgde Hella het bijzondere en boeiende “Open Kaartspel”.

Bij aankomst in Klooster Wittem op paaszondag ontvingen alle pelgrims een Ethiopisch kruisje na het volbrengen van hun tocht. Oxygen Events kan terug kijken op een geweldige en waardevolle organisatie van deze bijzondere tocht. Na een daverend applaus en een zonnige groepsfoto keerde iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts. Totaal is uiteindelijk meer dan  € 70.000 euro gedoneerd!

Wil je volgend jaar misschien meelopen of meer informatie over de pelgrimstocht? kijk dan op de website van de vastenaktie.

Zoek je een ervaren partner voor de organisatie van een meerdaags evenement? Bel dan nu met Oxygen Events! 0251-659795